Banoffee pie  

Banoffee pie är en syndigt god engelsk klassiker. God och lätt att lyckas med. Perfekt efter en dag ute i snön.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 14 digestivekex
  • 1 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 100 g smör

Topping

  • 1 burk karamelliserad mjölk - (397 g)
  • 3 bananer
  • 3 dl vispgrädde

Garnering

  • mörk choklad - mörk riven
  • kakao

Gör så här

  1. Mixa kexen i en matberedare med kakao och salt. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut smulorna i botten på en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter. Låt bottnen stelna i kylen ca 20 min.

  2. Bred ut karamelliserad mjölk över hela bottnen. Skala och skiva bananerna och lägg i formen. Vispa grädden fluffig och bred överst på pajen.

  3. Riv över choklad och pudra över lite kakao vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!