44444

Banoffee pie med pepparkaka och lingon är en klassisk amerikansk dessert. Här får den julkänsla med peppar-kakor, nötter och lingon. Lingonpulvret finns av märket Kung Markatta.

För 4 personer:

Ingredienser

5 pepparkakor
3 digestivekex
4 msk dulce de leche, (karamelliserad mjölk)
0,75 dl lingon, frysta
2 bananer, små
70 g nötter, kanderade
1 dl vispgrädde
0,5 liter vaniljglass

Garnering:

lingonpulver, torkat, kakao eller riven mörk choklad

10 minuter

Banoffee pie med pepparkaka och lingon – gör så här:

  1. Mixa digestivekex och pepparkakor till ett smul med mixerstav och fördela i botten på portionsglas.
  2. Klicka och bred ut dulce de leche över smulet. Strö över lingon.
  3. Skala och skiva bananerna. Grovhacka nötterna. Vispa grädden fluffig.
  4. Fördela bananskivor och grädde i glasen. Lägg på en kula glass och strö över nötter och lingonpulver.
Fler recept med: Fredagsmat, Frukt och bär