Banoffee pie med pepparkaka och lingon

Banoffee pie med pepparkaka och lingon är en klassisk amerikansk dessert. Här får den julkänsla med peppar-kakor, nötter och lingon. Lingonpulvret finns av märket Kung Markatta.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 5 pepparkakor
  • 3 digestivekex
  • 4 msk dulce de leche - (karamelliserad mjölk)
  • 0,75 dl lingon - frysta
  • 2 bananer - små
  • 70 g nötter - kanderade
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 l vaniljglass

Garnering

  • lingonpulver - torkat, kakao eller riven mörk choklad

Gör så här

  1. Mixa digestivekex och pepparkakor till ett smul med mixerstav och fördela i botten på portionsglas.

  2. Klicka och bred ut dulce de leche över smulet. Strö över lingon.

  3. Skala och skiva bananerna. Grovhacka nötterna. Vispa grädden fluffig.

  4. Fördela bananskivor och grädde i glasen. Lägg på en kula glass och strö över nötter och lingonpulver.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!