4.44.44.44.44.4

Banh mi med filé är en macka som ofta äts i Vietnam. Den fylls med fläskkarré, men här lyxar vi till till det med filé.

För 2 personer:

Ingredienser

300 g fläskfilé
1 vitlöksklyfta
2 msk soja, japansk
1 msk ingefära, riven
0,5 msk rårörsocker
200 g salladskål
1 salladslök
2 msk srirachasås
2 krm salt
2 portionsbaguetter, (à ca 15 cm)
0,5 dl majonnäs
1 msk rapsolja
1 msk sesamfrön, gärna både svarta och ljusa
0,5 kruka koriander

20 minuter

Banh mi med filé – gör så här:

  1. Putsa och skär fläskfilén i skivor. Skala och finhacka vitlöken. Blanda köttet med vitlök, soja, ingefära och socker. Låt stå i rumstemperatur ca 15 min.
  2. Ansa och strimla salladskål och salladslök. Blanda grönsakerna med srirachasåsen. Krydda med salt.
  3. Skär bort ändarna på baguetterna och klyv dem. Bred majonnäs på snittytorna. Fördela salladen på underdelarna.
  4. Stek köttet med marinaden i olja under omrörning ca 3 min. Strö över sesamfröna. Lägg köttet i brödbitarna och lägg i salladen. Strö över koriandern. Servera genast.