40 minuter
Gör så här:
- Mash: Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Värm mjölken. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
- Häll av vattnet från potatisen och tillsätt mjölk och crème -fraiche. Vispa moset slätt med elvisp. Smaksätt med citronskal och krydda med salt och peppar.
- Morötter: Skala och skär morötterna i stavar. Koka dem i lättsaltat vatten ca 5 min. Häll av vattnet och tillsätt smör, timjan och salt. Hetta upp och skaka runt så att smöret smälter.
- Skär små snitt i korvarna så att de inte spricker. Stek dem runt om i olja 7–8 min, så att de får lite färg. Blanda vatten, vinäger och fond och häll i pannan. Sätt på lock och låt korvarna sjuda 2–3 min, tills de är genomstekta.
- Ta upp korvarna och låt skyn koka ihop utan lock 2–3 min.
- Salvia: Repa bladen från salvian. Bryn smöret i en liten kastrull. Lägg i salviabladen och stek dem snabbt så att de blir krispiga. Låt rinna av på hushållspapper.
- Servera korven med mos, morötter, sky och salvia samt senap, HP-sås och worcesterås.