44444

Banantoffeepaj med apelsin är en smaskig dessert. Fyll pajskalet vid servering. Den karamelliserade mjölken som blir över kan frysas in.  

För 4 personer:

Ingredienser

150 g digestivekex
2 msk kakao
75 g smör
1 tsk apelsinskal, rivet

Fyllning:

0,5 burk karamelliserad mjölk, (à 397 g)
0,5 tsk flingsalt
2 bananer
1 apelsin
2 dl vispgrädde
kakao
mörk choklad

15 minuter

Banantoffeepaj med apelsin – gör så här:

  1. Mixa kexen med kakao och smör till en smulig deg. Tryck ut degen i en form med veckade kanter, ca 18 cm i diameter. Fördela apelsinskalet över bottnen. Ställ i kylen.
  2. Blanda kolakrämen med flingsaltet, bred över bottnen. Skala och skiva bananerna, lägg dem på kolakrämen. Skala apelsinerna, skär ut hinnfria klyftor och låt rinna av. Lägg dem på bananerna.
  3. Vispa grädden. Klicka över frukten. Pudra över kakao. Hyvla över mörk choklad.