4.44.44.44.44.4

Börja dagen med en riktig energiboost och en glutenfri frukostfavorit! Bananpannkakor är nyttiga och riktigt goda och mättande. Perfekt för dig som tränar eller vill njuta utan mjöl och vanligt socker.

För 2

Ingredienser

Bananpannkakor

2 bananer
4 ägg
1 tsk vanilj pulver
1 krm salt
smör eller olja, att steka i

Bananpannkakor – gör så här:

  1. Mosa bananerna med en gaffel i en bunke.
  2. Knäck äggen över bananerna och blanda till en smet, gärna med stavmixer. Tillsätt salt och vaniljpulver.
  3. Valfritt! För dig som älskar kanel eller kardemumma – ha i lite i smeten. Smakar helt underbart gott.
  4. Stek i het panna i smör eller olja. Använd gärna ett plättlagg med släpp lätt-beläggning!

 

Tips! Havregryn i smeten (väldigt mättande!)

Att ha lite havregryn i smeten ger inte så stor smakskillnad, men gör dig mycket mättare. Dessutom är havregryn otroligt bra för vår kropp. Häll isåfall i cirka 0,5-1 dl havregryn i en sats. Vänta ett tag så havregrynen blir mjuka. Och använd sen stavmixern, krydda och stek på.

Topping! Servera bananpannkakorna med:

Bananpannkakorna är goda precis som de är. Men vill du ha topping på bananpannkakorna kan du göra din egna blandning av alternativen nedan:

  • Färska bär eller tinade frysta bär
  • Kokos
  • Honung
  • Jordnötssmör eller mandelsmör
  • Kesella vanilj
  • Kvarg
  • Grädde
  • Glass
  • Sylt
  • Skivad banan
  • En klick keso
  • Blandade bär med kesella
  • Skivad banan, granatäpple och yoghurt. Ringla över lönnsirap. 
    bananpannkaka

Tips! För dig som älskar bananpannkakor – testa kesoplättar!

Fler recept med: Ägg och mejeri, Frukt och bär