3.93.93.93.93.9

Recept på bananpannkakor. Börja dagen med en riktig energiboost och en glutenfri frukostfavorit! Bananpannkakor är nyttiga och riktigt goda och mättande. Perfekt för dig som tränar eller vill njuta utan mjöl och vanligt socker.

För 2

Ingredienser

Bananpannkakor

2 bananer
4 ägg
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
2 msk smör, eller rapsolja

25 minuter

Bananpannkakor – gör så här:

  1. Skala och mosa bananerna med en gaffel i en bunke.
  2. Knäck äggen över bananerna och blanda till en smet, gärna med mixerstav. Tillsätt vaniljpulver och salt.
  3. Stek pannkakor av smeten i smör eller olja i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Använd gärna ett plättlagg med släpp lätt-beläggning!

Tips! Havregryn i smeten:

Att ha lite havregryn i smeten ger inte så stor smakskillnad, men gör dig mycket mättare. Dessutom är havregryn otroligt bra för vår kropp.Blanda i 1/2-1 dl havregryn i smeten. Låt smeten så ca 10 min så att havregrynen blir mjuka. Mixa med mixerstav.

Tips! Smaksättning:

Smaksätt gärna smeten med lite mald kanel eller kardemumma.


Topping! Servera bananpannkakorna med:

Bananpannkakorna är goda precis som de är. Men vill du ha topping på pannkakorna kan du göra din egna blandning av alternativen nedan:

  • Färska bär eller frysta, tinade bär
  • Kokos
  • Honung
  • Jordnötssmör eller mandelsmör
  • Kvarg med vaniljsmak
  • Kvarg
  • Vispad grädde
  • Glass
  • Sylt
  • Skivad banan
  • En klick keso
  • Blandade bär med kvarg
  • Skivad banan, granatäpple och yoghurt. Ringla över lönnsirap.

Tips! För dig som älskar bananpannkakor – testa kesoplättar!

Fler recept med: Ägg och mejeri, Frukt och bär