Lyxiga bananpannkakor – perfekt som frukost eller brunch!

Recept på lyxiga bannanpannkakor. En glutenfri frukost­favorit som passar lika bra till brunch eller dessert!
Allt om Mat
Recept på glutenfria bananpannkakor.
Recept på glutenfria bananpannkakor. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 banan - mogen, normalstor
  • 1 ägg
  • 1 dl rismjöl
  • 0,5 msk linfrön
  • 1 krm vaniljpulver
  • 0,5 krm salt
  • citron - rivet skal
  • 2 msk smör - eller rapsolja

Tillbehör

  • 1 banan - mogen
  • 0,5 granatäpple
  • 1 dl yoghurt - turkisk
  • 2 msk lönnsirap

Lyxiga bananpannkakor

  1. Skala och mosa bananen i en skål.

  2. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en jämn smet.

  3. Stek pannkakorna i smör i en stekpanna ca 1 minut på varje sida.

  4. Servera med skivad banan, ­granatäpple och yoghurt. Ringla över lönnsirap.

Fler förslag på toppings

Färska bär eller tinade frysta bär

Kesella vanilj

Kvarg

Grädde

Glass

Sylt

Skivad banan

En klick keso för extra protein

Blandade bär med kesella

Skivad banan, granatäpple och yoghurt. Ringla över lönnsirap.

LÄS OCKSÅ: Fler recept på banankakor!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!