Thailändsk bananpannkaka med söt kokosmjölk

Pannkakor på thailändskt vis smakar gott som omväxling.  Sötman i kokosmjölken passar perfekt till banan och ger variation till våra traditionella pannkakor.
Allt om Mat

Bananpannkaka med söt kokosmjölk

  • 2 ägg
  • 1 pkt Coconut Milk - Santa Maria Extra Creamy (200 ml)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl socker
  • 2 bananer - skivade på längden
  • matolja - till stekning
  • kanel - malen att strö på pannkakorna
  • mangosorbet - eller vaniljglass att servera till pannkakan

Gör så här

  1. Vispa samman pannkaksmeten.

  2. Stek ca 1,5 dl smet i fett i medelstor stekpanna på medelvärme.

  3. Fördela långa bananskivor i pannkakan medan den steks.

  4. När smeten stelnat på toppen, viks pannkakan upp på hälften.

  5. Skär i snibbar, pudra med kanel och servera genast med glass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!