Banankaka med choklad

Recept på banankaka med choklad, en saftig och god kaka.
Eva Nordlinder
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 bananer - stora
  • 0,5 dl smör - smält
  • 4 msk vispgrädde
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 60 g choklad - mörk, grovhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Skala och mosa bananerna med en gaffel och rör ner dem i äggsmeten.Blanda smör och grädde och rör ner i äggsmeten.

  2. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Rör ner chokladen.

  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen 30–40 min. Låt kakan svalna ca 5 min i formen innan den stjälps upp och får kallna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!