3.43.43.43.43.4

Recept på banankaka med choklad, en saftig och god kaka.

För 12 bitar:

Ingredienser

1 ägg
1,5 dl strösocker
2 bananer, stora
0,5 dl smör, smält
4 msk vispgrädde
2,25 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
60 g choklad, mörk, grovhackad

10 minuter + 30 minuter i ugn

Banankaka med choklad – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Skala och mosa bananerna med en gaffel och rör ner dem i äggsmeten.Blanda smör och grädde och rör ner i äggsmeten.
  2. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Rör ner chokladen.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen 30–40 min. Låt kakan svalna ca 5 min i formen innan den stjälps upp och får kallna på galler.

Recept Eva Nordlinder.

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar