00000

Banangranola är en knaprig granola fylld med nötter och frön och med lätt smak av kokos och banan.

För 1-2 liter:

Ingredienser

2 bananer, mogna
3 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver
5 dl havregryn, gärna ekologiska
3 dl havrekärnor, (Risenta)
3 dl pumpakärnor
0,5 dl linfrön, krossade
3 dl sötmandel
1 tsk flingsalt
2 dl russin, gula

15 minuter + 15 minuter i ugn

Banangranola – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175° varmluft eller 200° i konventionell ugn. Mosa bananerna och blanda med kokosolja och vaniljpulver till en slät smet.
  2. Blanda i alla ingredienser, utom russinen, och smula med händerna så att det inte blir för stora klumpar. Bred ut granolan tunt på två plåtar med bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen 12–15 min, tills granolan fått lite färg. Låt kallna och blanda i russinen.