Bananbröd
Bananbröd passar bra till mellis med en skiva ost på. Baka brödet när du har lite övermogna bananer så slängs de inte bort.
Ingredienser
- 2 bananer - mogna
- 4 dl vetemjöl - (240 g)
- 1 dl rågmjöl - grovt
- 1 dl pumpakärnor
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 2,5 dl filmjölk
- 0,5 dl sirap - ljus
Garnering
- pumpakärnor
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Skala och mosa bananerna. Blanda vetemjöl, rågsikt, pumpakärnor, bikarbonat och salt. Tillsätt bananmos, filmjölk och sirap och blanda till en jämn smet.
-
Häll smeten i en smord avlång form, ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt brödet stå kvar i formen ca 5 min innan det stjälps upp på ett galler och får kallna.