4.34.34.34.34.3

Bananbröd passar bra till mellis med en skiva ost på. Baka brödet när du har lite övermogna bananer så slängs de inte bort.

För 1 bröd:

Ingredienser

2 bananer, mogna
4 dl vetemjöl, (240 g)
1 dl rågmjöl, grovt
1 dl pumpakärnor
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2,5 dl filmjölk
0,5 dl sirap, ljus

Garnering:

pumpakärnor

Bananbröd – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och mosa bananerna. Blanda vetemjöl, rågsikt, pumpakärnor, bikarbonat och salt. Tillsätt bananmos, filmjölk och sirap och blanda till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en smord avlång form, ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt brödet stå kvar i formen ca 5 min innan det stjälps upp på ett galler och får kallna.
Fler recept med: Bakning, Matbröd