55555

Granatäppelkärnorna ger bananbrödet både syrlighet och härligt crunch. Brödet är godast nybakat men går även att frysa.  

För 12 bitar:

Ingredienser

5 bananer
1 granatäpple
125 g smör, rumsvarmt
4 dl vetemjöl, (240 g)
1 tsk bikarbonat
1 krm salt
2 ägg
0,5 dl rårörsocker, + 2 msk

Garnering:

granatäppelkärnor

20 minuter + 40 minuter i ugn

Bananbröd med granatäpple – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och mosa fyra bananer. Peta ut kärnorna ur granatäpplet. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bikarbonat och salt.
  2. Vispa ägg och 1/2 dl socker fluffigt. Blanda i mosad banan, granatäppelkärnor, smör och mjölblandningen och blanda ihop till en smet.
  3. Häll smeten i en smord och mjölad avlång form, ca 1 1/2 liter. Skala och skär en banan i skivor på längden och tryck ner lätt i kakan. Strö över 2 msk socker för fin färg.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 min. Låt svalna. Toppa gärna med granatäppelkärnor vid servering.