Bananbröd med granatäpple  

Granatäppelkärnorna ger bananbrödet både syrlighet och härligt crunch. Brödet är godast nybakat men går även att frysa.
Alexandra Vikström
Emmy Lundström
Foto: Pernilla Ahlsén

Ingredienser

  • 5 bananer
  • 1 granatäpple
  • 125 g smör - rumsvarmt
  • 4 dl vetemjöl - (240 g)
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • 0,5 dl rårössocker - + 2 msk

Garnering

  • granatäppelkärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och mosa fyra bananer. Peta ut kärnorna ur granatäpplet. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bikarbonat och salt.

  2. Vispa ägg och 1/2 dl socker fluffigt. Blanda i mosad banan, granatäppelkärnor, smör och mjölblandningen och blanda ihop till en smet.

  3. Häll smeten i en smord och mjölad avlång form, ca 1 1/2 liter. Skala och skär en banan i skivor på längden och tryck ner lätt i kakan. Strö över 2 msk socker för fin färg.

  4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 min. Låt svalna. Toppa gärna med granatäppelkärnor vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!