Ban san si – tre strimlors sallad

Salladen blir godast om den får stå och dra åt sig alla goda smaker från buljongen. ( antal: 2 pers eller 6 pers på buffé)
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 morot
  • 5 dl vatten
  • 100 g böngroddar - färska
  • 1 gurka - bit (ca 10 cm)
  • 0,25 tärning hönsbuljong
  • 2 tsk risvinäger
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och finstrimla moroten. Koka upp vattnet i en kastrull. Lägg i morotsstrimlor och böngroddar och låt koka upp. Häll av grönsakerna och spola dem i kallt vatten. Låt rinna av.

  2. Skär gurkan i tunna strimlor.

  3. Smula buljongtärningen i en skål och tillsätt risvinäger, sesamolja, socker och salt. Vänd i grönsakerna. Låt stå ca 20 min före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!