00000

Avorioris har längre koktid än linser. Späd eventuellt med mer buljong när du lägger ner linserna. Balsamvinägersåsen kan serveras både varm och kall till risotton.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 dl avorioris
8 dl grönsaksbuljong
2 dl röda linser
1 dl riven ost, gärna mager prästost
1 krm svartpeppar nymald
1 knippa rucolasallad
2 tomater

Balsamvinägersås

2 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
1 tsk honung
2 krm salt
1 krm vitpeppar nymald

Gör så här.
1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs hacket i olivolja i en gryta.
Tillsätt riset och låt det fräsa med 2-3 min.
2. Häll på buljongen och låt koka under lock 10 min. Tillsätt linser.
Späd eventuellt med mer buljong, rör om och låt koka ytterligare 15-20 min. Rör ner ost och peppar.
3. Tärna tomaterna och blanda ingredienserna till vinägersåsen.
Lägg upp risotton i en skål och strö över tomater och rucolasallad.
Servera med vinägersås och bröd.

Fler recept med: Övrigt