Balsamkyckling med fetaost och oliver

För lite mer medelhavssmak kan fetaosten bytas ut mot fetaost i örtolja.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer - (600 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk olivolja
  • 2,5 dl hönsbuljong - (tärning + vatten)
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 100 g fetaost
  • 15 kalamataoliver - kärnfria

Tillbehör

  • 300 g tagliatelle
  • 100 g rucola

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i två bitar på längden. Salta och peppra. Stek dem i oljan i en stekpanna ca 3 min på varje sida.

  2. Häll på buljong och vinäger och låt puttra utan lock ca 10 min.  Smula över ost och strö på oliverna.

  3. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt pastan rinna av och blanda med salladen.

  4. Servera kycklingen med sky, topping och pasta med rucola. Ca 570 kcal per portion, 16 g fett, 49 g protein, 56 g kolhydrater.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!