Balsamkokt köttgryta

En lättlagad gryta där man börjar med att koka köttet, sedan potatis och sist grönsakerna.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g rostbiff
  • 4 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 2 lagerblad
  • 1 msk rosmarin - färsk och hackad
  • 3 msk balsamvinäger
  • 5 potatisar
  • 1 palsternacka
  • 4 salladslökar - eller 1 purjolök
  • 250 g broccoli - färsk
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skär köttet i 1 cm tjocka skivor och sedan i bitar.

  2. Koka upp vatten, fond, lagerblad, rosmarin och balsamvinäger i en gryta. Lägg i köttet och koka under lock ca 20 min.

  3. Skala och dela potatis och palsternacka i bitar. Lägg ner dem och koka ca 10 min till.

  4. Skär salladslök och broccoli i bitar. Lägg ner dem i grytan. Koka ytterligare 3-4 min. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och häll ner i grytan. Koka upp. Smaka av med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!