Balsamicostekt rödkål med quinoa, granatäpple och rostade mandlar

Recept på balsamicostekt rödkål med quinoa, granatäpple och rostade mandlar. Färgstark vintersallad som passar fint till ­julbordets kötträtter.
Petra Lindstrand
Recept på balsamicostekt rödkål med quinoa, granatäpple och rostade mandlar.
Recept på balsamicostekt rödkål med quinoa, granatäpple och rostade mandlar. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1,5 dl röd quinoa
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 1 rödkålshuvud - litet (ca 600 g)
  • 2 msk olivolja - + 2 msk
  • 4 msk balsamvinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 granatäpple
  • 1 knippe bladpersilja
  • 6 aprikoser - torkade
  • 1 rödlök - liten
  • 100 g babyspenat
  • 1 dl sötmandlar - rostade

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisning på förpack­ningen med en buljongtärning i kokvattnet. Låt svalna.

  2. Ansa och strimla rödkålen grovt. Fräs i 2 msk olja i en stor stekpanna tills den börjar mjukna, ca 5 min. Tillsätt vinägern och låt fräsa 1 minut. Krydda med  salt och peppar. Låt svalna.

  3. Halvera granatäpplet och pilla ut kärnorna. Hacka persiljan. Strimla aprikoserna. Skala och finhacka löken.

  4. Häll quinoan i en stor skål. Vänd i kål, granatäppelkärnor, aprikoser, spenat och örter.

  5. Lägg upp salladen på ett fat och strö över mandlarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!