Balsamicostekt rödkål med quinoa, granatäpple och rostade mandlar

00000

Recept på balsamicostekt rödkål med quinoa, granatäpple och rostade mandlar. Färgstark vintersallad som passar fint till ­julbordets kötträtter.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

1,5 dl röd quinoa
1 grönsaksbuljongtärning
1 rödkålshuvud litet (ca 600 g)
2 msk olivolja + 2 msk
4 msk balsamvinäger
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
1 granatäpple
1 knippa bladpersilja
6 aprikoser torkade
1 rödlök liten
100 g babyspenat
1 dl sötmandlar rostade

25 minuter

Rödkål med quinoa, granatäpple och rostade mandlar – gör så här:

  1. Koka quinoan enligt anvisning på förpack­ningen med en buljongtärning i kokvattnet. Låt svalna.
  2. Ansa och strimla rödkålen grovt. Fräs i 2 msk olja i en stor stekpanna tills den börjar mjukna, ca 5 min. Tillsätt vinägern och låt fräsa 1 minut. Krydda med  salt och peppar. Låt svalna.
  3. Halvera granatäpplet och pilla ut kärnorna. Hacka persiljan. Strimla aprikoserna. Skala och finhacka löken.
  4. Häll quinoan i en stor skål. Vänd i kål, granatäppelkärnor, aprikoser, spenat och örter.
  5. Lägg upp salladen på ett fat och strö över mandlarna.

 

Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Jul, Övrigt, Vegetariskt