Inlagda smålökar

Syltlök är en vanlig ingrediens i klassisk grönsakspickels. Här får de små lökarna klara sig utan annat sällskap än kryddor, vilket de klarar galant.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g lökar - små (syltlökar)
  • 5 dl grönsaksbuljong - (tärning + vatten)
  • 1 dl råsocker - eller strösocker
  • 2 dl balsamvinäger
  • 3 dl vatten
  • 3 nejlikor
  • 2 lagerblad
  • 1 kanelstång

Gör så här

  1. Skala och koka löken i buljongen 5-10 min. Häll av buljongen.

  2. Koka upp socker, vinäger, vatten och kryddor. Lägg löken i en burk och häll på lagen. Sätt på ett lock och låt löken stå och dra 1 dygn i kyl.

  3. Servera löken till fläskkött, köttfärsbiff, stek och rostbiff.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!