00000

Syltlök är en vanlig ingrediens i klassisk grönsakspickels. Här får de små lökarna klara sig utan annat sällskap än kryddor, vilket de klarar galant.

För 1 liter

Ingredienser

600 g lökar, små (syltlökar)
5 dl grönsaksbuljong, (tärning + vatten)
1 dl råsocker, eller strösocker
2 dl balsamvinäger
3 dl vatten
3 nejlikor
2 lagerblad
1 kanelstång

Inlagda smålökar – gör så här:

  1. Skala och koka löken i buljongen 5-10 min. Häll av buljongen.
  2. Koka upp socker, vinäger, vatten och kryddor. Lägg löken i en burk och häll på lagen. Sätt på ett lock och låt löken stå och dra 1 dygn i kyl.
  3. Servera löken till fläskkött, köttfärsbiff, stek och rostbiff.
Fler recept med: Grönsaker, Smårätter, Vegetariskt