Balkanägg i yoghurt

En god, liten vickningsrätt som även kan passa på en buffé eller som en brunchrätt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g bladspenat - fryst
  • 0,5 gul lök
  • 2 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 msk smör - till formarna
  • 4 ägg
  • 1,5 dl matlagningsyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl ost - riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tina spenaten och krama ur den lätt. Skär den i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök.

  2. Fräs löken glansig i olivolja. Tillsätt spenat och låt den steka med några minuter. Salta och peppra. Fördela i smorda formar som rymmer ca 1 1/2–2 dl. Gör en liten fördjupning i spenaten. Knäck försiktigt ett ägg i varje form.

  3. Blanda yoghurt med pressad vitlök. Skeda yoghurtsåsen över äggen och strö till sist över osten.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min tills äggen stelnat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!