00000

Den skivade potatisen går extra snabbt att baka. Färdig på bara 20 min.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 bakpotatisar mellanstora (ca 1,2 kg)
1 msk olivolja (+ 1 msk)
1 tsk salt (+ 0,5 tsk)
350 g lax eller sik varmrökt
3 salladslökar
15 sockerärter
25 g ärtskott
1 msk dijonsenap (gärna med honung)
0,5 dl apelsinsaft färskpressad
1 krm svartpeppar nymald

Bakpotatis med lax- och sockerärtsröra – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250º. Borsta och skär potatisen i ca 3 cm tjocka skivor. Pensla skivorna med 1 msk olja, krydda med 1 tsk salt och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills potatisen är guldbrun och mjuk.
  2. Rensa och dela fisken i mindre bitar. Ansa och strimla salladslök och sockerärter. Grovhacka ärtskotten. Blanda försiktigt fisk, lök, sockerärter och ärtskott.
  3. Vispa ihop senap, 1 msk olja och apelsinsaft. Smaka av dressingen med 1/2 tsk salt och peppar.
  4. Lägg potatisen på tallrikar. Toppa med fisken. Skeda över dressingen.