Bakpotatis med lax- och sockerärtsröra

Den skivade potatisen går extra snabbt att baka. Färdig på bara 20 min.

1. Sätt ugnen på 250º. Borsta och skär potatisen i ca 3 cm tjocka skivor. Pensla skivorna med 1 msk olja, krydda med
1 tsk salt och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills potatisen är guldbrun och mjuk.
2. Rensa och dela fisken i mindre bitar. Ansa och strimla salladslök och sockerärter. Grovhacka ärtskotten. Blanda försiktigt fisk, lök, sockerärter och ärtskott.
3. Vispa ihop senap, 1 msk olja och apelsinsaft. Smaka av dressingen med 1/2 tsk salt och peppar.
4. Lägg potatisen på tallrikar. Toppa med fisken. Skeda över dressingen.

Ca 440 kcal per portion: 15 g fett • 24 g protein • 52 g kolhydrater

Recept från