Bakpotatis med lax- och sockerärtsröra

Den skivade potatisen går extra snabbt att baka. Färdig på bara 20 min.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar - mellanstora (ca 1,2 kg)
  • 1 msk olivolja - (+ 1 msk)
  • 1 tsk salt - (+ 0,5 tsk)
  • 350 g lax - eller sik varmrökt
  • 3 salladslökar
  • 15 sockerärter
  • 25 g ärtskott
  • 1 msk dijonsenap - (gärna med honung)
  • 0,5 dl apelsinsaft - färskpressad
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250º. Borsta och skär potatisen i ca 3 cm tjocka skivor. Pensla skivorna med 1 msk olja, krydda med 1 tsk salt och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills potatisen är guldbrun och mjuk.

  2. Rensa och dela fisken i mindre bitar. Ansa och strimla salladslök och sockerärter. Grovhacka ärtskotten. Blanda försiktigt fisk, lök, sockerärter och ärtskott.

  3. Vispa ihop senap, 1 msk olja och apelsinsaft. Smaka av dressingen med 1/2 tsk salt och peppar.

  4. Lägg potatisen på tallrikar. Toppa med fisken. Skeda över dressingen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!