Bakpotatis med färskostfyllning

Bakpotatisen kan bli en snabb lunchrätt om potatisen bakas i mikrovågsugn. Variera med olika fyllningar och servera med sallad.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g bakpotatisar
  • 100 g lax - rökt
  • 1 dl gräddfil
  • 0,5 dl philadelphia
  • 2 tsk ingefära - riven
  • 1 lime - liten
  • 0,5 dl purjolök - finhackad
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Till servering

  • 1 pkt sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Stick en provnål några gånger i potatisarna och baka den mjuk mitt i ugnen ca 60 minuter eller baka den på full effekt ca 10 minuter i mikrovågsugnen.

  2. Finstrimla laxen. Blanda den med gräddfil, färskost, ingefära, limeskal, purjolök, salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!