Valentin-bakelser

Bakelser till alla hjärtans dag. Recept på romantiska valentinbakelser - förförande goda!
Alice Brax
Foto: Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 äggula
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1 msk jordgubbssaft - konc

Fyllning

  • 250 g mandelmassa
  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • 1 äggvita
  • 1 msk jordgubbssaft - konc

Glasyr

  • 0,5 dl jordgubbssylt
  • 2,25 dl florsocker
  • 1,5 msk vatten

Garnering

  • 25 sockerhjärtan

Gör så här

  1. Formar: Blanda ihop alla ingredienserna till en deg. Ju mindre degen knådas, desto mörare blir kakorna. Tryck ut degen med fingrarna till ett 5 mm tjockt skal i smorda mazarinformar, ca 6 cm i diameter. Ställ formarna på två plåtar.

  2. Fyllning: Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan grovt. Blanda ner smör och rör för hand eller med elvisp tills det blir en jämn smet. Tillsätt ett ägg åt gången och äggvitan.Vispa till en slät smet. Tillsätt jordgubbssaft.

  3. Fyll formarna med smeten 1 cm från kanten. Grädda dem mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakorna svalna innan de tas ur formarna.

  4. Glasyr: Bred sylt på kakorna. Sikta florsockret i en kastrullen. Tillsätt vattnet och värm till 40°. Bred glasyren på bakelserna. Stelnar glasyren så värm den igen med lite mer vatten.

  5. Garnera bakelserna med sockerhjärtan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!