Bakade tomater med fisk

Stora bakade tomater blir ett lite ”såsigt” tillbehör som passar till mycket. Här serverar vi fisk, men färsbiffar eller kallskuret går också bra.
Allt om Mat
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 4 tomater - stora
  • 2 skivor bröd - vitt
  • 3 - 4 salladslökar
  • 75 g lufttorkad skinka - i tunna skivor
  • 2 msk smör
  • 2 krm timjan
  • 75 g ost - smakrik riven, t ex prästost
  • 600 g fiskfilé - t ex abborre

Tillbehör

  • 2 dl kamutvete - eller mathavre

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär tomaterna i halvor och ställ dem i en oljad ugnssäker form.

  2. Kantskär brödskivorna och tärna eller grovriv brödet. Ansa och strimla salladslöken. Skär skinkan i småbitar. Fräs bröd, lök och skinka i smör ca 3 min, så att brödet får lite färg. Låt svalna något. Blanda med timjan och riven ost.

  3. Fördela blandningen på tomaterna och gratinera mitt i ugnen ca 25 min.

  4. Koka kamutvetet eller mathavren. Stek eller grilla fisken och servera till tomaterna när de är klara.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!