Bakade sötpotatisskivor med kokos-coleslaw och granatäpple

Bakade sötpotatisskivor med kokos-coleslaw och granatäpple är en vriant på coleslaw som serveras som topping på ugnsrostade sötpotatisskivor.
Therese Elgquist
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 4 sötpotatisar - små
  • 1 msk olivolja

Kokoscoleslaw

  • 1 fänkålsstånd
  • 4 morötter
  • 1 dl kokosgrädde
  • 1 msk pepparrot - finriven
  • 1 granatäpple
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • krasse
  • pepparrot - finriven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba sötpotatisen. Skär i 1/2 cm tjocka skivor. Pensla med olja runt om och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 15 min.

  2. Kokos-slaw: Ansa och hyvla fänkålen tunt, gärna på mandolin. Skrubba och riv eller strimla morötterna. Blanda fänkål, morot, kokosgrädde och pepparrot.

  3. Skär av botten och toppen på granatäpplet. Skär snitt från toppen till botten, längs med de inre ”väggarna”, och bryt försiktigt isär granatäpplet i klyftor. Pilla ut kärnorna.

  4. Vänd ner granatäppelkärnorna i coleslawen. Krydda med salt och peppar.

  5. Lägg upp potatisskivorna på ett fat. Toppa med coleslaw och garnera med krasse och extra pepparrot.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!