55555

Bakade sötpotatisskivor med kokos-coleslaw och granatäpple är en vriant på coleslaw som serveras som topping på ugnsrostade sötpotatisskivor.

För 6-8 buffé:

Ingredienser

4 sötpotatisar, små
1 msk olivolja

Kokoscoleslaw:

1 fänkålsstånd
4 morötter
1 dl kokosgrädde
1 msk pepparrot, finriven
1 granatäpple
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

krasse
pepparrot, finriven

30 minuter + 15 minuter i ugn

Bakade sötpotatisskivor med topping – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba sötpotatisen. Skär i 1/2 cm tjocka skivor. Pensla med olja runt om och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 15 min.
  2. Kokos-slaw: Ansa och hyvla fänkålen tunt, gärna på mandolin. Skrubba och riv eller strimla morötterna. Blanda fänkål, morot, kokosgrädde och pepparrot.
  3. Skär av botten och toppen på granatäpplet. Skär snitt från toppen till botten, längs med de inre ”väggarna”, och bryt försiktigt isär granatäpplet i klyftor. Pilla ut kärnorna.
  4. Vänd ner granatäppelkärnorna i coleslawen. Krydda med salt och peppar.
  5. Lägg upp potatisskivorna på ett fat. Toppa med coleslaw och garnera med krasse och extra pepparrot.

 

Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Veganskt