3.93.93.93.93.9

Bakade sötpotatishalvor med fetaost och pesto passar både som tillbehör till fisk, kyckling eller kött eller som ensamrätt med sallad och bröd. Efter lite tid i ugnen kommer sötpotatisens naturliga sötma fram.

För 4 personer:

Ingredienser

2 sötpotatisar, (à 300 g)
1 msk olivolja
200 g fetaost

Persiljepesto:

2 krukor persilja
1 dl olivolja
50 g parmesanost
2 msk pinjenötter
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

20 minuter + 50 minuter i ugn

Bakade sötpotatishalvor – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba sötpotatisen och skär den i halvor. Pensla snittytan med olja. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 45 min, tills de är helt mjuka.
  2. Pesto: Mixa samman ingredienserna till peston i en matberedare eller med mixerstav.
  3. Dela fetaosten i små bitar. Ta ut sötpotatisen, höj ugnsvärmen till 250°. Gröp ut potatisinkråmet, spara skalen, blanda med fetaosten och lite av peston. Lägg blandningen i potatisskalen. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min.

 

Fler vegetariska recept?
Följ oss på Facebook: Allt om Mat Vego