Bakade sötpotatishalvor med fetaost och pesto

Bakade sötpotatishalvor med fetaost och pesto passar både som tillbehör till fisk, kyckling eller kött eller som ensamrätt med sallad och bröd. Efter lite tid i ugnen kommer sötpotatisens naturliga sötma fram.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 2 sötpotatisar - (à 300 g)
  • 1 msk olivolja
  • 200 g fetaost

Persiljepesto

  • 2 krukor persilja
  • 1 dl olivolja
  • 50 g parmesan
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba sötpotatisen och skär den i halvor. Pensla snittytan med olja. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 45 min, tills de är helt mjuka.

  2. Pesto: Mixa samman ingredienserna till peston i en matberedare eller med mixerstav.

  3. Dela fetaosten i små bitar. Ta ut sötpotatisen, höj ugnsvärmen till 250°. Gröp ut potatisinkråmet, spara skalen, blanda med fetaosten och lite av peston. Lägg blandningen i potatisskalen. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min.

  4. Fler vegetariska recept? Följ oss på Facebook: Allt om Mat Vego

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!