Bakade färskpotatisar med kallrökt lax och pepparrotsröra

Recept på bakade färskpotatisar med kallrökt lax och pepparrotsröra. Små, salta godingar som toppas med len röra och lax.

Ingredienser

  • 12 färskpotatisar - små
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 100 g lax - kallrökt, i tunna skivor

Pepparrotsröra

  • 100 g färskost - naturell
  • 1 msk pepparrot - färskriven

Garnering

  • dillkvistar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba potatisarna rena och torka dem på hushållspapper. Pricka dem med en gaffel och blanda med olja och salt i en ugnssäker form.

  2. Tillaga mitti ugnen ca 30 min, tills potatisarna är mjuka inuti och skalet krispigt. Låt kallna.

  3. Röra: Blanda färskost och pepparrot.

  4. Skär laxen i mindre bitar. Skär ett kryss i toppen av varje potatis och tryck försiktigt så att de öppnas. Fyll med röran och toppa med kallrökt lax. Garnera med dill.

Recept av Viktoria Buskqvist

P.S. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!