4.74.74.74.74.7

Bakad torsk i pestogrädde med tomater har rena smaker med en touch av Italien, och är mycket enkelt att laga.  

För 4 personer:

Ingredienser

4 bitar torskfilé, (à 150 g), MSC- eller ASC-märkt
100 g babyspenat
1 citron
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl basilikapesto
400 g körsbärskvisttomater
salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

3 dl quinoa, eller basmatiris

10 minuter +  5 minuter för fisken att stå + 15 minuter i ugn

Bakad torsk i pestogrädde med tomater – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Strö ½ tsk salt över fisken, låt stå ca 5 min. Tillaga quinoan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fördela spenaten i botten på en smord ugnssäker form. Lägg fisken på spenaten.
  3. Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa ut 1 msk saft. Vispa ihop grädde, pesto, citronskal, citronsaft, ½ tsk salt och 1 krm peppar och häll över fisken. Halvera tomaterna och strö dem runt om.
  4. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Servera fisken med quinoa och eventuellt extra citron.

 

Få middagstips för veckan – signa upp dig på vårt nyhetsbrev

Matinspiration för hela veckan! Vi ger den perfekta hjälpen till dig som vill ha enkla och varierade middagstips. Här får du menyer speciellt framtagna med Allt om Mat:s testade recept och anpassade efter säsongens bästa råvaror.

Signa upp dig på nyhetsbrevet här!