00000

En het potatis är bland det godaste som finns. Det går också bra att använda bakpotatis eller vanlig potatis men sötpotatisen med den salta fetaosten smakar något alldeles extra. Kokande vatten hälls över den grekiska fetaosten och då blir den mjukare i konsistensen och något mindre salt.

För 2 person(er)

Ingredienser

2 sötpotatisar, 400-500 g (eller 1 stor)

Fyllning:

100 g fetaost, 16%
3 dl vatten
1 tsk olivolja
1 krm svartpeppar, nymald
2 krm timjan, smulad och torkad
10 svarta kärnfria oliver, inlagda i vatten

Garnering:

4 timjankvistar

Tillbehör:

75 g salladsblad, färska
1 tsk lime- eller citronsaft, färskpressad

Bakad sötpotatis med marinerad feta och oliver

  1. Baka potatisarna mjuka i mikrovågsugn ca 10 min eller i 200° ugn ca 50 min.
  2. Lägg osten i en skål. Koka upp vattnet och häll det över osten. Låt stå ca 5 min. Ta upp osten och bryt eller skär den i små bitar.
  3. Blanda olivolja, peppar och timjan i en skål. Vänd ner osten.
  4. Servera oströran i de bakade potatisarna, toppa med oliverna och garnera med timjankvistarna. Blanda salladsbladen med citronsaften och servera vid sidan av.