Bakad prästostomelett med italiensk salsiccia

Var försiktig med saltmängden till omeletten eftersom osten är ganska salt. Gör omeletten dagen före så blir den lättare att skära.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 150 g prästost - vällagrad
  • 6 ägg
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Het paprikasallad

  • 200 g grillad inlagd röd paprika - (1 burk)
  • 50 g prästost - vällagrad
  • 0,5 msk honung - flytande
  • 0,5 dl solrosfrön - rostade
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 2 msk gräslök - hackad
  • 1 tsk balsamvinäger

Garnering

  • 300 g salsiccia - ( eller annan smakrik korv)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs den mjuk i 1 msk smör.

  2. Grovriv osten. Blanda lök och ost i en bunke.

  3. Smörj en ugnssäker form, ca 20 x 28 cm, och klä den invändigt med bakplåtspapper. Tryck ut osten i botten på formen.

  4. Blanda ägg, grädde och mjölk. Smaksätt med salt och peppar. Häll blandningen över ostmassan. Tillaga mitt i ugnen ca 1 timme tills äggstanningen har stannat. Ta ut och låt svalna. Ställ in omeletten i kylen.

  5. Låt den inlagda paprikan rinna av och hacka den grovt. Grovriv osten. Blanda paprika och ost och tillsätt honung, solrosfrön, chili och gräslök. Smaka av med balsamvinäger.

  6. Skär korven i skivor och stek dem ca 2 min per sida.

  7. Skär omeletten i ca 24 bitar. Toppa med en korvskiva och paprikasallad på varje bit.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!