Bakad prästostomelett med italiensk salsiccia
Ingredienser
- 2 schalottenlökar
- 1 msk smör
- 150 g prästost - vällagrad
- 6 ägg
- 2,5 dl mellangrädde
- 3 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
Het paprikasallad
- 200 g grillad inlagd röd paprika - (1 burk)
- 50 g prästost - vällagrad
- 0,5 msk honung - flytande
- 0,5 dl solrosfrön - rostade
- 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
- 2 msk gräslök - hackad
- 1 tsk balsamvinäger
Garnering
- 300 g salsiccia - ( eller annan smakrik korv)
Gör så här
-
Sätt ugnen på 150°. Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs den mjuk i 1 msk smör.
-
Grovriv osten. Blanda lök och ost i en bunke.
-
Smörj en ugnssäker form, ca 20 x 28 cm, och klä den invändigt med bakplåtspapper. Tryck ut osten i botten på formen.
-
Blanda ägg, grädde och mjölk. Smaksätt med salt och peppar. Häll blandningen över ostmassan. Tillaga mitt i ugnen ca 1 timme tills äggstanningen har stannat. Ta ut och låt svalna. Ställ in omeletten i kylen.
-
Låt den inlagda paprikan rinna av och hacka den grovt. Grovriv osten. Blanda paprika och ost och tillsätt honung, solrosfrön, chili och gräslök. Smaka av med balsamvinäger.
-
Skär korven i skivor och stek dem ca 2 min per sida.
-
Skär omeletten i ca 24 bitar. Toppa med en korvskiva och paprikasallad på varje bit.