00000

Nu i hösttider passar det bra att servera en varm sallad till den bakade potatisen.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 bakpotatisar (à ca 300 g)
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 paprika gul eller orange
400 g gravad lax
1 msk olivolja
125 g plommontomater små
1 krm salt
2 krm svartpeppar nymald
100 g fetaost

Bakad potatis med lax och fetaost – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Borsta potatisen i ljummet vatten och picka den med en provsticka. Tillaga potatisen i mikrovågsugnen på full effekt ca 15 min.
  2. Lägg potatisen i  en ugnssäker form och tillaga den mitt i ugnen ca 15 min tills den är genommjuk.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna paprikan. Skär laxen i mindre bitar. Fräs lök, vitlök, paprika och lax i oljan ca 2 min
  4. Skär tomaterna i fjärdedelar och blanda ner i fräset. Smaka av med salt och peppar. Tärna osten och blanda i fräset precis före servering. Skär en skåra i potatisen och toppa med lax- och fetaostsalladen.