Bakad potatis med brynt ­nötsmör

Den rostade smaken från hasselnötter och brynt smör passar perfekt till potatisen och grönsakerna.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 bakpotatisar

Smör

  • 100 g smör
  • 25 g hasselnötter
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisarna och picka dem väl med en provsticka. Lägg dem på gallret mitt i ugnen och baka dem tills de är helt genommjuka, beräkna ca 1 timme beroende på storlek.

  2. Bryn smöret i en kastrull. När det tystnar, börjar stiga i kastrullen och dofta lite nötaktigt tas kastrullen åt sidan och sätts i ett kallt vattenbad. Låt stå ca 10 min.

  3. Rosta nötterna i en torr, het stekpanna tills de börja svartna och skalet börjar spricka. Lägg nötterna i en handduk och gnugga bort det mesta av skalet. Finhacka nötterna.

  4. Vispa smöret med elvisp tills det är riktigt fluffigt. Blanda i nötter och salt.

  5. Skär ett kryss i varje potatis och servera dem med det rumsvarma nötsmöret.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!