Bakad pasta med spenat och skinka

En variant på makaronipudding som vi lagar med penne i botten och en äggstanning ovanpå med färskost, skinka och spenat. Den är också god att värma nästa dag.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g pasta - (penne)
  • 1 pkt spenat - fryst, hel (250 g)
  • 200 g rökt skinka - eller kalkon
  • 4 ägg
  • 250 g kesella (10%)
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl lagrad ost - riven

Tillbehör

  • tomater - stekta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tina spenaten och koka pastan.

  2. Strimla skinkan. Vispa ihop ägg, kesella, mjölk, salt och peppar.

  3. Rör ner skinka och spenat i äggsmeten.

  4. Låt pastan rinna av ordentligt. Häll den i botten på en ugnssäker form.

  5. Häll över äggsmeten och strö över osten.

  6. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!