Bakad pasta med spenat och skinka
En variant på makaronipudding som vi lagar med penne i botten och en äggstanning ovanpå med färskost, skinka och spenat. Den är också god att värma nästa dag.
Ingredienser
- 300 g pasta - (penne)
- 1 pkt spenat - fryst, hel (250 g)
- 200 g rökt skinka - eller kalkon
- 4 ägg
- 250 g kesella (10%)
- 2 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 dl lagrad ost - riven
Tillbehör
- tomater - stekta
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225°. Tina spenaten och koka pastan.
-
Strimla skinkan. Vispa ihop ägg, kesella, mjölk, salt och peppar.
-
Rör ner skinka och spenat i äggsmeten.
-
Låt pastan rinna av ordentligt. Häll den i botten på en ugnssäker form.
-
Häll över äggsmeten och strö över osten.
-
Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.