3.73.73.73.73.7

En variant på makaronipudding som vi lagar med penne i botten och en äggstanning ovanpå med färskost, skinka och spenat. Den är också god att värma nästa dag.

För 4 personer

Ingredienser

300 g pasta (penne)
1 pkt fryst hel spenat, (250 g)
200 g rökt skinka eller kalkon
4 ägg
250 g kesella (10%)
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl riven lagrad ost

Tillbehör

, stekta tomater

Bakad pasta med spenat och skinka

 

1. Sätt ugnen på 225°. Tina spenaten och koka pastan.
2. Strimla skinkan. Vispa ihop ägg, kesella, mjölk, salt och peppar.
3. Rör ner skinka och spenat i äggsmeten.
4. Låt pastan rinna av ordentligt. Häll den i botten på en ugnssäker form.
5. Häll över äggsmeten och strö över osten.
6. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.