Servera den saltbakade löken till kött, fisk eller fågel eller som en liten rätt på buffé. Lökarna står stadigt i det grova saltet och får samtidigt lite sälta.

För 4 personer

Ingredienser

3 lökar gärna gula och röda
3 dl grovsalt
2 msk honung flytande
2 msk olivolja
3 timjankvistar gärna backtimjan
1 tsk flingsalt

15 min + 1 timme i ugnen

Bakad lök på saltbädd

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°. Halvera löken, den be­höver inte skalas. Ställ lökhalvorna i en liten ugnssäker form med det grova saltet i bottnen. Tillaga dem i nedre delen av ugnen ca 45 min, tills löken är nästan mjuk.

2. Ringla honung och olja över löken. Lägg på timjankvistarna och sätt formen i nedre delen av ugnen ytterligare 10–15 min. Strö över flingsalt och servera.

Fler recept med: Artiklar, Övrigt