Bakad lök på saltbädd

Servera den saltbakade löken till kött, fisk eller fågel eller som en liten rätt på buffé. Lökarna står stadigt i det grova saltet och får samtidigt lite sälta.
Allt om Mat
Recept på bakad lök på saltbädd
Recept på bakad lök på saltbädd Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3 lökar - gärna gula och röda
  • 3 dl grovsalt
  • 2 msk honung - flytande
  • 2 msk olivolja
  • 3 kvistar timjan - gärna backtimjan
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Halvera löken, den be­höver inte skalas. Ställ lökhalvorna i en liten ugnssäker form med det grova saltet i bottnen. Tillaga dem i nedre delen av ugnen ca 45 min, tills löken är nästan mjuk.

  2. Ringla honung och olja över löken. Lägg på timjankvistarna och sätt formen i nedre delen av ugnen ytterligare 10–15 min. Strö över flingsalt och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!