Bakad lax med varm blomkålssallad

Citron och dill smaksätter den lättkokta blomkålen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Sallad

  • 1 kg blomkål
  • 2 lökar - gula
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk dill - hackad
  • 1 citron - rivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.

  2. Skär laxen i fyra bitar och gnid in med olivolja, salt och peppar. Lägg fisken på ett ugnssäkert fat. Tillaga laxen mitt i ugnen till 45° innertemperatur, 15-20 min.

  3. Ansa blomkålen och bryt den i buketter. Skala och skiva löken. Koka blomkål och lök mjuka i saltat vatten. Sila bort vätskan och blanda med olivolja, dill och citronskal.

  4. Servera laxen med blomkålssallad och gärna bröd till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!