Bakad lax med barbecuesås

Fisken och såsen är lika goda kalla som varma.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 kg laxfilé - utan skinn och ben
  • 2 tsk salt
  • 3 msk olivolja

Barbecuesås

  • 6 dl barbequesås - med söt och rökig smak
  • 500 g körsbärstomater
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk salt

Garnering

  • 2 smörgåskrasse - (à 35 g) askar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°.

  2. Skär laxen i 40 bitar. Blanda med salt och olivolja. Lägg laxen på plåtar med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter till 55° innertemperatur.

  3. Koka upp barbecuesås, körsbärstomater och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

  4. Lägg upp laxen på ett fat och häll över barbecuesåsen. Garnera med klippt smörgåskrasse.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!