Bakad citroncheesecake

Recept på bakad citroncheesecake. Riven kokos gör bottnen extra frasig. Toppa gärna med ett lager lemon curd för extra frisk och syrlig känsla.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 200 g digestivekex
  • 1,5 dl kokos - riven

Fyllning

  • 200 g vit choklad
  • 2 citroner
  • 600 g naturell färskost
  • 250 g kvarg - (10 %)
  • 1 dl strösocker
  • 0,75 dl majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1 krm vaniljpulver
  • 3 ägg
  • 1 dl vispgrädde

Garnering

  • 1 citron
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt svalna. Krossa kexen fint i en matberedare och blanda i smör och kokos. Tryck ut kexblandningen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

  2. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 10 min. Höj ugnstemperaturen till 200°.

  3. Fyllning: Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Skölj citronerna i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1/2 dl saft.

  4. Vispa färskost och kvarg krämigt. Blanda i socker, majsstärkelse och vaniljpulver. Rör ner äggen, ett i taget. Vispa ner grädden och rör till sist ner choklad, citronskal och citronsaft. Häll smeten i formen.

  5. Grädda kakan i nedre delen ugnen ca 40 min. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen ca 30 min. Ta ut kakan och låt den kallna.

  6. Pressa ut 1/2 dl saft ur citronen. Blanda saften med florsockret. Skeda blandningen över cheesecaken och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!