3.93.93.93.93.9

Recept på bakad citroncheesecake. Riven kokos gör bottnen extra frasig. Toppa gärna med ett lager lemon curd för extra frisk och syrlig känsla.

För 12 bitar:

Ingredienser

100 g smör
200 g digestivekex
1,5 dl riven kokos

Fyllning:

200 g vit choklad
2 citroner
600 g naturell färskost
250 g kvarg, (10 %)
1 dl strösocker
0,75 dl majsstärkelse, Maizena
1 krm vaniljpulver
3 ägg
1 dl vispgrädde

Garnering:

1 citron
1 msk florsocker

30 minuter + 50 minuter i ugn + 30 minuter i eftervärme

Bakad citroncheesecake – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt svalna. Krossa kexen fint i en matberedare och blanda i smör och kokos. Tryck ut kexblandningen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  2. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 10 min. Höj ugnstemperaturen till 200°.
  3. Fyllning: Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Skölj citronerna i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1/2 dl saft.
  4. Vispa färskost och kvarg krämigt. Blanda i socker, majsstärkelse och vaniljpulver. Rör ner äggen, ett i taget. Vispa ner grädden och rör till sist ner choklad, citronskal och citronsaft. Häll smeten i formen.
  5. Grädda kakan i nedre delen ugnen ca 40 min. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen ca 30 min. Ta ut kakan och låt den kallna.
  6. Pressa ut 1/2 dl saft ur citronen. Blanda saften med florsockret. Skeda blandningen över cheesecaken och servera.
Fler recept med: Bakning, Efterrätt och dessert