Bakad choklad med romrussin

Recept på bakad choklad med romrussin. Smeten kan göras dagen före och bakas strax före servering. Rommen kan ersättas med kaffe eller apelsin.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 150 g smör - osaltat
  • 150 g choklad - (70 %) mörk
  • 3 ägg
  • 1 äggula
  • 2 dl florsocker
  • 3 msk kakao
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1,5 dl vetemjöl

Romrussin

  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk rom - mörk
  • 100 g russin - gula och bruna

Garnering

  • florsocker
  • mynta - färsk

Gör så här

  1. Romrussin: Koka upp vatten och socker. Smaksätt med rom. Lägg russinen i glasburk och häll den varma lagen över. Stäng burkarna och låt dem svalna i rumstemperatur.

  2. Sätt ugnen på 200°. Lägg smör och choklad i en bunke och smält över vatten­bad eller i mikrovågsugn. Ta upp bunken och rör ner äggen och äggulan i smeten. Sikta ner övriga ingredienser.

  3. Fördela smeten i små värmetåliga portionsformar eller syltburkar (ta bort gummiringen) och grädda mitt i ugnen ca 12 min. Smeten ska fortfarande vara lös i mitten.

  4. Pudra över florsocker och strö över romrussin. Garnera med mynta. Servera genast medan chokladen fortfarande är varm och krämig.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!