Bakad choklad med romrussin

Smeten kan göras dagen före och bakas strax före servering. Rommen kan ersättas med kaffe eller apelsin.

Bakad choklad med romrussin

1. Romrussin: Koka upp vatten och socker. Smaksätt med rom. Lägg russinen i glasburk och häll den varma lagen över. Stäng burkarna och låt dem svalna i rumstemperatur.
2. Sätt ugnen på 200°. Lägg smör och choklad i en bunke och smält över vatten­bad eller i mikrovågsugn. Ta upp bunken och rör ner äggen och äggulan i smeten. Sikta ner övriga ingredienser.
3. Fördela smeten i små värmetåliga portionsformar eller syltburkar (ta bort gummiringen) och grädda mitt i ugnen ca 12 min. Smeten ska fortfarande vara lös i mitten.
4. Pudra över florsocker och strö över romrussin. Garnera med mynta. Servera genast medan chokladen fortfarande är varm och krämig.

Recept från