I annonssamarbete med SANTA MARIA

00000

Blomkål är en klassiker på de svenska matborden. Varför inte prova att laga den a la Thaistyle? Här är bakad blomkål med smak av kokos och lime!

För 4

Ingredienser

1 blomkål, storkär i 4 bitar
1 msk matolja
1 st påse Thai Veggie Wok Spice Mix, Santa Maria
300 g shiitakesvamp
2 rödlökar, klyftor
4 salladslökar, skivor
65 g bladspenat, (1 påse)
3 msk Thai Soya Sauce, Santa Maria
400 g tofu, i tärningar
1 st kruka thaibasilika
2 dl , Santa Maria
1 förpackning Thai Premium Egg Noodles, Santa Maria

30 min

Bakad blomkål med smak av kokos och lime

1. Sätt ugnen på 175°C.

2. Massera in blomkålen med olja och rubba in med Veggie Wokkryddan.

3. Tillaga i ugn i 20 minuter eller tills blomkålen är mjuk. Sänk gärna temperaturen efter 10 minuter till 100°C.

4. Stek svamp och lök i mat olja.

5. Vänd i spenat, salladslök och thai soya precis innan servering och toppa med tofu och thaibasilika. Servera med nudlar och Chili & Garlic Sauce.

Fler recept med: Santa Maria, Thailändskt