Baileyskräm med chokladsås och hallon
Recept på baileyskräm med chokladsås och hallon. Lägg på minimarängerna strax före servering så håller de sig frasiga och fina.
Ingredienser
- 1 dl vispgrädde
- 1,5 dl mascarponeost
- 2 msk florsocker
- 0,5 dl Baileys Original Irish Cream - (whiskeygräddlikör)
Chokladsås
- 100 g mörk choklad - mörk (70 %)
- 1 dl vispgrädde
Garnering
- 2 dl hallon - färska
- 1 dl minimaränger
Gör så här
-
Vispa grädden till fast skum. Vänd försiktigt ner lite av grädden i mascarponen. Tillsätt resten av grädden och florsocker. Rör i likör. Låt stå i kylen ca 2 timmar.
-
Chokladsås: Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält. Låt svalna.
-
Varva Baileyskräm, chokladsås och hallon i glas eller portionsskålar. Toppa med minimaränger.