Baileyskräm med chokladsås och hallon

Recept på baileyskräm med chokladsås och hallon. Lägg på minimarängerna strax före servering så håller de sig frasiga och fina.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 1,5 dl mascarponeost
  • 2 msk florsocker
  • 0,5 dl Baileys Original Irish Cream - (whiskeygräddlikör)

Chokladsås

  • 100 g mörk choklad - mörk (70 %)
  • 1 dl vispgrädde

Garnering

  • 2 dl hallon - färska
  • 1 dl minimaränger

Gör så här

  1. Vispa grädden till fast skum. Vänd försiktigt ner lite av grädden i mascarponen. Tillsätt resten av grädden och florsocker. Rör i likör. Låt stå i kylen ca 2 timmar.

  2. Chokladsås: Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält. Låt svalna.

  3. Varva Baileyskräm, chokladsås och hallon i glas eller portionsskålar. Toppa med minimaränger.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!