00000

Recept på baileyskräm med chokladsås och hallon. Lägg på minimarängerna strax före servering så håller de sig frasiga och fina.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 dl vispgrädde
1,5 dl mascarponeost
2 msk florsocker
0,5 dl baileys (whiskeygräddlikör)

Chokladsås:

100 g mörk choklad (70 %)
1 dl vispgrädde

Garnering:

2 dl hallon färska
1 dl minimaränger

Baileyskräm med chokladsås och hallon – gör så här:

  1. Vispa grädden till fast skum. Vänd försiktigt ner lite av grädden i mascarponen. Tillsätt resten av grädden och florsocker. Rör i likör. Låt stå i kylen ca 2 timmar.
  2. Chokladsås: Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält. Låt svalna.
  3. Varva Baileyskräm, chokladsås och hallon i glas eller portionsskålar. Toppa med minimaränger.