Baguettesnittar med rökt lax och asiatisk coleslaw

00000

Recept på baguettesnittar med rökt lax och asiatisk coleslaw. Coleslaw-salladen är supergod till den rökta laxen.  

För 10 snittar:

Ingredienser

10 skivor baguette
200 g lax kallrökt, i tunna ­skivor

Asiatisk coleslaw:

1 morot liten
50 g vitkål
1 bit purjolök (ca 3 cm)
2 msk jordnötter torrostade
0,5 kruka koriander

Sesamvinägrett:

0,5 msk balsamvinäger
1 tsk lime pressad
1 tsk sesamolja
1 msk vatten
2 krm strösocker
0,5 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar nymald

20 minuter

Gör så här:

  1. Coleslaw: Skala och grovriv moroten. Ansa och finstrimla kål och purjolök. Grovhacka jordnötterna. Hacka koriandern, spara lite till garnering.
  2. Blanda morot, vitkål, purjolök, nötter och koriander.
  3. Vinägrett: Rör ihop alla ingredienser.
  4. Rosta brödskivorna och fördela laxen ovanpå.
  5. Häll vinägretten över grönsakerna. Rör runt och toppa snittarna med coleslaw precis före servering. Garnera med den sparade koriandern och sesamfrön.

 

Fler recept med: Fisk, Lax, Mackor, Övrigt, Smårätter