Baguetter — gör så här:
- Rör ut jästen med vattnet och tillsätt olivolja, salt och citronskal. Tillsätt nästan allt mjöl, spara 1/2 dl till utbakningen.
- Blanda kraftigt i maskin minst 10 minuter eller lika länge för hand. Degen ska vara ganska lös. Låt jäsa under bakduk ca 1 timme.
- Sätt ugnen på 250°. Ta upp degen på mjölad bänk. Skär med mjölad kniv degen i 4 delar som med mjölade händer formas till långa baguetter.
- Lägg över dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare ca 10 min.
- Blanda olivolja, citronskal och salt och pensla på bröden. Grädda först på hög ugnsvärme ca 10 min. Öppna därefter ugnsluckan och vrid ner värmen till 150°. Stäng luckan och grädda ytterligare 15-20 minuter. Låt bröden svalna på galler.
Rucolasmör:
- smör 100 g
- rucola 25 g
- salt 0,5 krm
Gör så här:
Vispa smöret vitt och fluffigt. Mixa ner rucola och smaka av med salt.