00000

Recept på baguette med fläsk, spetskål, tomat och aioli. Grillat fläskkött passar perfekt med krämig aioli och kål.

För 4 personer

Ingredienser

4 fläskkotletter (à 150 g)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
10 timjankvistar
1 msk olivolja
200 g spetskål
200 g tomater gärna i olika färger
2 mindre baguetter gärna av vetesurdeg
2 msk smör

Aioli

1 vitlöksklyfta
1 äggula
2 msk dijonsenap
1 1/2 dl rapsolja
3 msk olivolja blommig
2 tsk citron pressad
1 1/2 krm salt

Garnering

1/2 kruka basilika
flingsalt
svartpeppar nymald

30 min

Baguette med fläsk, spetskål, tomat och aioli

Gör så här:

1. Gnid in köttet med salt och ­peppar. Bryn det hårt i oljan 2–3 min på varje sida. Låt köttet vila ca 10 min innan det skivas.

2. Skär spetskål och tomater i mindre bitar.

3. Aioli: Skala och pressa vitlöken och blanda med äggula och senap. Vispa i oljan, lite i taget. Avsluta med olivolja, citronsaft och salt.

4. Dela baguetten och bred den med smör. Fördela kött, kål, tomater och aioli i brödet. Garnera med basilika, flingsalt och peppar.

Fler recept med: Övrigt