00000

Recept på baguette med fläsk, spetskål, tomat och aioli. Grillat fläskkött passar perfekt med krämig aioli och kål.

För 4 personer:

Ingredienser

4 fläskkotletter, (à 150 g)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
10 timjankvistar
1 msk olivolja
200 g spetskål
200 g tomater, gärna i olika färger
2 små baguetter, gärna av vetesurdeg
2 msk smör

Aioli:

1 vitlöksklyfta
1 äggula
2 msk dijonsenap
1,5 dl rapsolja
3 msk olivolja, blommig
2 tsk citron, pressad
1,5 krm salt

Garnering

0,5 kruka basilika
flingsalt
svartpeppar, nymald

30 minuter

Baguette med fläsk, spetskål, tomat och aioli – gör så här:

 

  1. Gnid in köttet med salt och ­peppar. Bryn det hårt i oljan 2–3 min på varje sida. Låt köttet vila ca 10 min innan det skivas.
  2. Skär spetskål och tomater i mindre bitar.
  3. Aioli: Skala och pressa vitlöken och blanda med äggula och senap. Vispa i rapsoljan, lite i taget. Blanda i olivolja, citronsaft och salt.
  4. Dela baguetten och bred den med smör. Fördela kött, kål, tomater och aioli i brödet. Garnera med basilika, flingsalt och peppar.
Fler recept med: Fläskkött, Kött, Mackor, Picknick