Bagelchips med laxröra

4.24.24.24.24.2

Recept på bagelchips med laxröra. Hittar du inte bagels kan de ersättas med rostat surdegsbröd.

För 8 personer

Ingredienser

2 bagels
0,5 dl olivolja
200 g kallrökt lax, i skivor
200 g färskost, naturell
1 dl kvarg, (10 %)
1 msk pepparrot, riven
2 tsk citron, pressad
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

15 minuter + 8 minuter i ugn

Bagelchips med laxröra – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Halvera bagelsen och skär dem i riktigt tunna skivor. Lägg skivorna utspridda på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Pensla bröden med olja och rosta dem mitt i ugnen ca 8 min. Låt kallna på galler.
  3. Finhacka laxen och rör ihop med färskost, kvarg, pepparrot och citronsaft. Krydda med salt och peppar. 
  4. Servera bagelchipsen med laxröran. 

Recept: Petra Pettersson och Cecilia Lundin

Fler recept med: Fisk, Lax, Smårätter