Baconvåfflor med löjrom och vispad citron-crème fraiche

Recept på baconvåfflor med löjrom. De här våfflorna passar bra både som förrätt och som hel rätt.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 3,5 dl vetemjöl - (210 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 4 dl mellangrädde
  • 1 pkt bacon - (140 g)

Citron-crème fraiche

  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 citron - finrivet skal
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 200 g löjrom
  • 1 rödlök
  • 1 kruka gräslök

Gör så här

  1. Citron-crème fraiche: Vispa crème fraichen fast. Blanda i citronskalet och krydda med salt och peppar.

  2. Låt eventuellt löjrommen rinna av. Skala och finhacka rödlöken. Klipp eller finhacka gräslöken.

  3. Vispa vatten, mjöl och salt i en skål. Tillsätt grädden och vispa till en jämn smet. Låt smeten stå och svälla i kylen 10–15 min.

  4. Finstrimla baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Låt det rinna av och kallna på hushållspapper. Vänd ner baconet i våffelsmeten.

  5. Pensla eventuellt våffeljärnet med smör och grädda våfflor i omgångar tills de är gyllenbruna.

  6. Servera de nygräddade våfflorna med vispad citron-crème fraiche, löjrom, hackad rödlök och gräslök.

    Foto: Wolfgang Kleinschmidt

    Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!