Bacon- och pepparrotssill

Bacon och sill, en lyckad kombination med sting av pepparrot.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 burk löksillsfilé - (540 g)
  • 1 bacon - (140 g)
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk pepparrot - riven
  • 1 tsk honung - flytande
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Ta upp sillen ur lagen och låt den rinna av i en sil.

  2. Skär baconet i små bitar och knaperstek i en torr panna. Låt rinna av och kallna på hushållspapper.

  3. Blanda ihop crème fraiche, majonnäs, pepparrot, honung och peppar. Vänd i sillen och baconet, spara lite till garnering.

  4. Låt sillen dra i kylskåp 1 dygn. Strö över det sparade baconet före servering. Sillen är hållbar ca 1 vecka i kyl.

Bacon- och pepparrotssill serveras med en kummin-, fänkåls- och pepparrotssnaps

Foto: Agneta Thorsén

Här får vi ett par smakprov från restaurang Salt & Sill på Klädesholmen.

– Det här är vår godaste sill, säger Sofie Wigbring.

Hon ser vad som går hem hos gästerna, och uppenbarligen har den krämiga sillen fått en plats i mångas hjärtan. 

Snapsen har funnits på krogen i några år och togs fram i ett samarbete med Vin & Sprit, där Salt & Sill som en av fem krogar i Sverige fick göra sin egen snaps. Pepparrot, kummin och fänkål är alla smaker som är goda tillsammans med den rökta baconsmaken.

Här hittar du recept på snapsen!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!