00000

Bacio är ett populärt italienskt chokladgodis. Här är en enkel variant i form av en tryffel.

För 25 - 30 st

Ingredienser

1 förp nougat (250 g)
1 påse hackade hasselnötter (50 g)
150 g mörk choklad (70%)
2 dl kakao

20 min + ca 2 1/2 timme i kylen

Baciotryffel

1. Skär nougaten i mindre bitar. Lägg dem med hasselnötterna i en bunke.
2. Smält 100 g choklad i mikron 3 min på medeleffekt. Rör om efter halva tiden. Chokladen kan också smältas i vattenbad i kastrull (ställ en rostfri skål i en kastrull med kokande vatten). 
3. Tillsätt nougaten till chokladen och blanda till en jämn smet. Ställ i kylen minst 1  1/2 timme.
4. Rulla smeten till bollar.
5. Rulla bollarna i kakao och lägg på ett fat. Plasta in och förvara  i kylen till servering.

Fler recept med: Efterrätt och dessert, Övrigt