4.74.74.74.74.7

Baby back ribs med BBQ-bourbonsås passar bra på sommargrillen. För att ribsen ska bli riktigt möra kokas de först i buljong, därefter grillas de. När de penslas med den goda barbecuesåsen får de fin färg och blir så där härligt karamelliserade.

För 6 personer:

Ingredienser

1,5 kilo revben, tunna
2 liter vatten
2 gula lökar
5 lagerblad
0,5 msk hickory liquid smoke, flytande rökarom
0,5 tsk svartpepparkorn

BBQ-sås, ca 3 dl:

2 dl ketchup
1 dl äppelcidervinäger
0,5 dl rårörsocker
0,5 dl honung, flytande
3 msk bourbon
1,5 tsk paprikapulver, rökt, gärna pimenton de la Vera
1,5 tsk senapspulver, Colman’s
1 tsk spiskummin, mald
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, nymald

15 minuter + koktid + tid på grillen

Baby back ribs med BBQ-bourbonsås – gör så här:

  1. BBQ-sås: Blanda ingredienserna till barbecuesåsen i en kastrull. Låt koka ca 5 min. Låt svalna.
  2. Koka upp vatten i en gryta. Skala och skär löken i grova klyftor. Lägg lök, lagerblad, liquid smoke och pepparkorn i grytan.
  3. Tillsätt köttet och låt koka under lock tills det är mört, ca 1 timme. Ta upp och låt rinna av.
  4. Grilla köttet på indirekt värme (vid sidan av glöden). Pensla med lite av såsen allteftersom tills de fått fin färg.