Avokadosoppa

Avokadosppan kan serveras varm eller kall. Avokadosoppa bör ätas ganska omgående för att inte tappa sin fina färg.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g räkor
  • 2 dl gröna ärter
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 1 l vatten
  • 3 avokado - mogna
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 - 1 dl mynta - hackad, färsk

Tillbehör

  • baguette

Gör så här

  1. Skala räkorna. Spara hälften av skalen till buljongen. Koka ärterna enligt anvisningarna på förpackningen och häll bort vattnet.

  2. Lägg buljongtärningarna i vattnet tillsammans med räkskalen och låt koka 5 min. Sila bort skalen från buljongen.

  3. Dela avokadon och ta bort kärnorna. Gröp ur fruktköttet och lägg det i en matberedare. Tillsätt creme fraiche. Blanda tills det blir ett jämnt mos. Späd under omrörning med buljongen, som kan vara antingen varm eller kall.

  4. Smaka av med salt. Hacka myntan.

  5. Lägg ned ärter och räkor i soppan. Strö över myntan. Servera med en klick creme fraiche, en bit baguette och ett glas vitt vin.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!