Avokadosoppa

Avokadosppan kan serveras varm eller kall. Avokadosoppa bör ätas ganska omgående för att inte tappa sin fina färg.

20 min

Avokadosoppa

1. Skala räkorna. Spara hälften av skalen till buljongen. Koka ärterna enligt anvisningarna på förpackningen och häll bort vattnet.
2. Lägg buljongtärningarna i vattnet tillsammans med räkskalen och låt koka 5 min. Sila bort skalen från buljongen.
3. Dela avokadon och ta bort kärnorna. Gröp ur fruktköttet och lägg det i en matberedare. Tillsätt creme fraiche. Blanda tills det blir ett jämnt mos. Späd under omrörning med buljongen, som kan vara antingen varm eller kall.
4. Smaka av med salt. Hacka myntan.
5. Lägg ned ärter och räkor i soppan. Strö över myntan. Servera med en klick creme fraiche, en bit baguette och ett glas vitt vin.

Recept från