Avokadosallad med löjrom, räkor och majonnäs

Majonnäs, krutonger och räkor kan förberedas dagen före. Skär gurka, tomat och avokado, och blanda ihop allt strax före servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal
  • 200 g löjrom
  • 16 körsbärstomater
  • 1 stor gurka - ca 400 g
  • 4 avokador
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Majonnäs

  • 2 äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 3 dl rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm strösocker

Krutonger

  • 0,5 baguette - gärna dagsgammal
  • 2 msk olivolja

Garnering

  • körvel
  • dill

Gör så här

  1. Majonnäs: Blanda äggulor, vinäger och senap. Vispa i oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle. Smaksätt med salt och socker.

  2. Krutonger: Sätt ugnen på 225°. Skär baguetten i tunna skivor och blanda med olivolja. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen 8–10 min. Låt kallna.

  3. Skala räkorna och ställ dem kallt så länge. Låt löjrommen rinna av i en finmaskig sil om den verkar blöt.  Halvera  tomaterna. Skala, kärna ur och skär gurkan i tärningar. Skala, kärna ur och skär avokadorna i bitar. Blanda grönsakerna med olja, salt och peppar.

  4. Fördela löjrommen på tallriken. Lägg räkor, avokadosallad och krutonger runt om. Spritsa på majonnäs. Garnera med körvel och dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!