Avokadohummus

Recept på avokadohummus. Extra len och krämig blir hummusen med avokado. Använd gärna den ljusa tahinin (sesampasta).
Recept på avokadohummus.
Recept på avokadohummus. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 förp kikärter - kokta (380 g)
  • 2 msk tahini (sesampasta) - t ex Sevans ­libanesiska
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 tsk koriander - mald
  • 1 tsk spiskummin - mald
  • 0,5 dl vatten
  • 2 avokador

Chiliolja

  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk chiliflakes
  • 2 tsk sesamfrön

Gör så här

  1. Chiliolja: Blanda oljan med chiliflakes och sesamfrön. Låt stå ca 15 min.

  2. Skölj kikärterna i kallt vatten och låt rinna av. Mixa dem i matberedare med tahini, ­pressad vitlök, salt, citron och kryddor. Tillsätt vatten om den blir för tjock. Den ska vara krämig.

  3. Skala och skär avokadon i bitar. Mixa ner den i hummusen. Smaka av och servera med chiliolja.

  4. PS. Gör egna pitachips av pitabröd – och doppa i avokadohummusen. Recept finns här nedan:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!